Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşacık ve puf puf bir açma tarifi isteyenler için işte kolaylıkla yapabileceğiniz ev açması tarifini sizlerle paylaşıyorum. Bu tarif, pastane ve butik kafelerde çok tercih edilen poğaça gruplarından olan açma tarifidir.

Açma Malzemeleri (8-10 Kişilik)

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 300 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un
  • Çörek otu

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Açma tarifimizin anlatımına başlamadan önce, açma tarifinin en önemli sırrını sizlerle paylaşacağım. Öncelikle bütün malzemelerin oda ısısında, yani yaklaşık 21 derece sıcaklıkta olması gerekmektedir. İşte bu bilgi, açma tarifinin lezzetini ve kabarıklığını artırmanın en önemli sırrıdır.

Öncelikle yumurtanın beyazı alınır ve derince bir kaba konulur. Sıvı yağ, tuz, şeker, eritilmiş tereyağının 100 gramı, yaş maya ve ılık süt eklenerek karıştırılır. İçerisine ılık su ve un eklenerek kulak memesi kıvamında yoğurulur.

Hazırlanan hamur dinlendirilmek üzere 30 dakika üstü kapalı bir şekilde muhafaza edilir. Daha sonra hamur, cevizden biraz büyük parçalar alınarak el yardımıyla açılır ve içlerine kalan eritilmiş tereyağı sürülerek tekrardan yuvarlak şekil alması sağlanır. Daha sonra, hazırlanan küçük bezeler, simit şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilerek 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.

Fırından çıkan açmalar, kokusuyla sizleri büyüleyecek. Afiyet olsun!

Ekstra İpuçları

  • Açmanın daha yumuşak ve kabarık olmasını istiyorsanız, hamuru yoğurduktan sonra en az 1 saat dinlendirin.
  • Fırınınızın ısısını mutlaka önceden ayarlayın ve açmaların üzerine sürdüğünüz yumurta sarısına bir çimdik şeker ekleyerek daha parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Çörek otunun yanı sıra susam da kullanabilirsiniz; bu, açmalara farklı bir aroma katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Meryem

05 Nisan 2024 Cuma

Kızım ana okuluna gidiyor. Her gün bir anne yemek götürüyor. Bende yumuşak poğaça yapmak istiyorum. Poğaçanızın tarifinin yumuşak olduğunu belirtmişsiniz. Ama ben denediğim hiç bi tariften verim alamadım. nedense sert ve kuru oluyor. Tarifiniz gerçekten yumuşak oluyor mu? Daha yumuşak bir poğaça için öneriniz var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Meryem Hanım,

Tarifimizin yumuşak olduğunu belirttiğimiz poğaçaların gerçekten yumuşak ve lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Ancak, poğaçalarınızın daha yumuşak olması için birkaç püf noktası paylaşabilirim:

1. Mayayı İyi Aktifleştirin: Mayayı ılık su veya süt ile karıştırıp, şeker ekleyerek iyice kabarmasını bekleyin.
2. Hamuru İyi Yoğurun: Hamuru yeterince yoğurmak, daha yumuşak ve kabarık poğaçalar elde etmenizi sağlar.
3. Dinlendirme Süresine Dikkat Edin: Hamurunuzu mutlaka oda sıcaklığında dinlendirin ve kabarması için yeterli süre verin.
4. Yağ Kullanımı: Hamura eklediğiniz yağ miktarını artırmak, poğaçaların yumuşak olmasını sağlar. Zeytinyağı veya tereyağı kullanabilirsiniz.
5. Pişirme Süresi: Poğaçaları fazla pişirmemeye özen gösterin. Fırında fazla kalması, kurumasına neden olabilir.

Umarım bu önerilerle daha yumuşak poğaçalar yapabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Açma Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri