Kuru Mayalı Açma

Kuru Mayalı Açma

Kuru Mayalı Açma, açma ve poğaça hamur işleri arasında en sık tercih edilenidir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı oldukça kolay ve lezzeti de bir o kadar yerindedir. Kısa sürede hazırlanarak aniden gelen misafirler için rahatlıkla sunumu yapılabilir. Açma hamurunun ana malzemeleri genellikle maya, un, süt ve sıvı yağdır. Maya olarak her tür maya tercih edilebilir. Ancak yaş mayanın kendine özgü bir kokusu olduğu için onun yerine daha çok kuru maya tercih edilir. kuru mayalı açma tarifinde bir kaç dikkat edilmesi gereken püf noktası vardır. Bunlardan en önemlisi mayayı çözmek için kullanılacak olan sütün ılık olmasıdır. Bu sayede ılık sütün maya ile birleşimi açma hamurunun pamuk gibi yumuşacık olmasını sağlar. Kuru Mayalı Açma yapımında genelde iç harç kullanılmadan sade olarak hazırlanır. Fakat iç harç kullanmak isteyenler zeytin ezmesi yada krem peynir tercih edebilir. İster sabah kahvaltılarında ister öğlen saati tüketilebilir.

Kuru Mayalı Açma İçin Gerekli Malzemeler,

Hamuru İçin,

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Alabildiği kadar un

Üzeri İçin,

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu

Kuru Mayalı Açma Yapılışı,

Kuru maya kullanılarak hazırlanan hamurlarda metal kaplar mayalanmayı olumsuz etkilediği için plastik kaplar tercih edilmelidir. Ayrıca hamur yapımında kullanılacak tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterilmelidir. Süt küçük bir cezvede biraz ısıtılır. Sütün içine el değecek kadar ısıtılması yeterlidir. Isıtılan süt daha sonra karıştırma kabına alınarak içerisine kuru maya ve toz şeker eklenir. El yardımıyla maya ufalanarak şeker ile birlikte sütün içinde iyice eritilir. Daha sonra içerisine yumurta ve sıvı yağ ilave edilir. Tüm malzemeler çırpıcı ile iyice çırpılır. Pürüzsüz bir kıvam elde edilince içerisine tuz ve yavaş yavaş un ilavesi yapılır. Kuru mayalı açmanın hamuru ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ilavesine göz kararı devam edilir. Hazırlanan hamur toparlanarak üzeri hava almayacak şekilde kapatılır. Bunun için karıştırma kabı streç film ile kaplanabilir. Hamurun mayalanması için oda sıcaklığında 25-30 dakika kadar beklenir. Daha sonra mayalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve her biri mutfak tezgahına alınır. Avuç içi biraz sıvı yağ ile yağlanarak hamur parçası avuç içinde düzleştirilir ve daha sonra mutfak tezgahında yuvarlanır. İki yanından kıvrılarak uçlar üst üste gelecek şekilde halka şekli verilir. Her bir hamur parçası için aynı işlem tekrarlanır. Açmalar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Hamur mayalı olduğu için pişerken de kabaracaktır. O nedenle açmaları tepsiye dizerken aralarında biraz mesafe bırakılmasında fayda vardır. Açmaların üzerine yumurta sürülerek çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kuru mayalı açma oda sıcaklığında biraz dinlendirilir. Daha sonra servis tabağına alınarak çayın yanında sunum yapılır.

Afiyet olsun.


Son Güncelleme : 14.11.2018 19:12:59

Kuru Mayalı Açma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kuru Mayalı Açma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Zeytinli Açma
Zeytinli Açma
Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysa ki ben açmayı herkese zeytinli tavsiye etmekteyim oldukça lezzetli olan bu açma hem damaklar...
Ispanaklı Açma Börek
Ispanaklı Açma Börek
Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapılmayan ve bu börek türünü herkes yapabilir. Sabah kahvaltıları, ara öğünler de ve çocukların b...
Kıymalı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek, yapımı biraz aşamalı olsa da, lezzeti tarif edilemeyecek kadar güzeldir. Lezzetli olması hamurun kıyır kıyır gevrek olmasındandır.Kıymalı Açma Böreğin İçin Gerekli Malzemeler:4,5 su bardağı un4 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz ve suYağla...
Patatesli Açma
Patatesli Açma
Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeler5 su bardağı un1 paket kuru maya veya 1 paket yaş maya da olabilir.2 çay bardağı süt2 çay bardağı su2 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta1 tatlı kaşığı t...
Haşhaşlı Açma
Haşhaşlı Açma
Haşhaşlı Açma, hem sağlıklı olan hemde midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta olmaktadır. Çoğunlukla çayların yanında ek olarak tüketilen ve her damak tadına uyum sağlam...
Sodalı Açma Tarifi
Sodalı Açma Tarifi
Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zaman da çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli olan açmaların birçok çeşidi bulunmaktadır. Tercihe göre peynirli, zeytinli, ezmeli, sade ve so...
Açma Kol Böreği
Açma Kol Böreği
Açma Kol Böreği, Açmalar arasında birde kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayınvalidemin çok yapıp her zaman evde bulundurduğu böreklerden biri olmaktadır. Tadına bayıldığım...
Pastane Açması
Pastane Açması
Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz açma doyurucu ve hafif bir lezzettir. Sadece kahvaltıda değil öğün aralarında, bayanların...
Pratik Açma Tarifi
Pratik Açma Tarifi
Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve kendinizi şahane gösterecek sunumlar yapın. Yada akşam çaylarınız boş mu geçiyor akşama hazırlık...
Çikolatalı Açma
Çikolatalı Açma
Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Farklı malzemelerle yapılan açma çeşitleri kişilerin damak tadına göre fark...
Pastane Açması Tarifi
Pastane Açması Tarifi
Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Hemen herkes çok severek tüketir bazen kahvaltılar bir açma bir çay ile de geçirilse gayet doyuru...
Açma Börek
Açma Börek
Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyici bir tat vererek özellikle akşam çaylarında çok nefis bir yiyecektir. Fakat belirtmek ister...

 

Kuru Mayalı Açma
Açma
El Açması Börek
Hamur Açma
Açma Kete Tarifi
Mayalı Açma
Açma Kalori
Açma Hamuru
Açma Tarifi
Açma Simit Tarifi
Yumuşak Açma Tarifi
Kolay Açma Tarifi
Tahinli Açma Tarifi
Peynirli Açma
Açma Tarifi Oktay Usta
Sade Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Pırasalı Açma Börek
Zeytinli Açma
Ispanaklı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek
Patatesli Açma
Haşhaşlı Açma
Sodalı Açma Tarifi
Açma Kol Böreği
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Popüler İçerik
Tahinli Açma Tarifi
Tahinli Açma Tarifi
Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahme...
Peynirli Açma
Peynirli Açma
Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tarif...
Açma Tarifi Oktay Usta
Açma Tarifi Oktay Usta
Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lez...
Sade Açma Tarifi
Sade Açma Tarifi
Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık ter...
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışı...
Pırasalı Açma Börek
Pırasalı Açma Börek
Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018