Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Günümüzde birçok insanın misafirleri veya ailesi için hazırlayabileceği en iyi yiyeceklerden biri açma börektir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, özellikle akşam çaylarında bambaşka bir tat sunarak nefis bir yiyecek olarak öne çıkar. Ancak belirtmek gerekir ki açma böreğin kalorisi diğer yiyeceklere göre biraz daha fazladır. Bu nedenle ölçülü tüketime özen göstermek sağlığınız için daha iyi olacaktır. Açma böreğin yapılışı diğer böreklerden biraz daha zahmetlidir. Bu nedenle açma börek yapabilmek için tarifimi dikkatlice okumanız faydalı olacaktır. Tarifimdeki adım adım yöntemle siz de zorlanmadan kolayca açma börek yapabilirsiniz.

Unutmayınız ki tarife geçmeden önce malzemeleri hazırlamanız, tarifin uygulanışı sırasında gereksiz zaman kaybını önleyecektir. Açma börek yaparken isteğe bağlı olarak hazır yufka ya da ev yapımı yufka kullanabilirsiniz. Ancak belirtmek isterim ki ev yapımı yufka ile yapılan börekler biraz daha çıtır ve gevrek olur. Ama zamandan tasarruf etmek için hazır yufka da kullanabilirsiniz, yine de börek oldukça lezzetli olacaktır.

Açma Börek Malzemeleri

  • Bir çay bardağı süt,
  • Bir su bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı yoğurt,
  • Bir adet yumurta ve bir adet yumurta sarısı,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • Bir yemek kaşığından biraz az tuz,
  • Yarım çay bardağından daha az sirke,
  • Beş su bardağı un,
  • Bir miktar tereyağı,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir kilogram ıspanak,
  • İki adet orta boy kuru soğan,
  • Birkaç yemek kaşığı tereyağı,
  • Bir miktar tuz ve pul biber,

Üzerine Sürmek İçin

  • Bir adet yumurta sarısı,
  • Bir yemek kaşığı yoğurt,
  • Bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Açma Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle malzemelerimizden bir çay bardağı sütü, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı ve sirkeyi derin bir kap içerisine ekleyelim ve iyice birkaç dakika kadar çırpalım.

Bu çırpma işleminden sonra yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırın. Ancak bu işlemi biraz yavaş yapmanız topaklanma probleminin meydana gelmemesini sağlayacaktır.

Bu işlemde artık malzeme tam olarak hamur kıvamına gelecektir. Kıvamı ayarlamak için biraz un ya da su ekleyebilirsiniz. Tam kıvamı ayarladıktan sonra eşit olarak bu hamuru altı parçaya bölün. Daha sonra ayırdığınız hamur yumaklarını bir beze sararak dinlendirin. Siz de bu arada ıspanaklarla ilgilenebilirsiniz. Ayrı bir kap içerisinde ıspanakları iyice ufak şekilde doğrayın. Doğradığınız ıspanaklara tereyağını ilave edin ve tuzunu, pul biberini de katın. Daha sonra bu karışımı yağda kavrulmuş soğanların üzerine ekleyip ocağın altını kapatın. Artık ıspanak harcı da tamamlanmıştır.

Bu adımda ayırdığımız hamur parçalarının hepsini un ile iyice tepsi büyüklüğünde açalım. Bu arada sıvı yağ ve tereyağını karıştırın ve eritin. Eritmiş olduğunuz bu yağın tümünü yufkalara sürün. Bu yağın üzerine ise ıspanak harcını dağıtarak rulo haline getirin.

Daha sonra altını yağladığınız tepsi içerisine istenilen şekilde yerleştirdikten sonra üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve tereyağı ile yaptığınız karışımdan sürerek fırına atın. Üzeri iyice kızardıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tahinli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Açma Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Açma Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri