Açma Tarifi Oktay Usta
15 Mayıs 2024

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lezzeti oluşu ile hanımlar tarafından çok sık tercih edilmektedir. Ayrıca yapılışının da kolay olması tercih edilme nedenleri arasında yer almaktadır. Sade hamurla yapılan açmaları peynir, zeytin ya da yeşillik türüyle servis yapabilirsiniz. Farklı açma tarifleri bulunmaktadır. Yeni tarifler denemeyi seven kişilerin tercih ettiği ustalardan biri olan Oktay Ustanın açma tarifi şu şekildedir;
Malzeme Listesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • Hamurun yumuşaklığına göre un
  • 1 adet yumurta. Akı hamurun içine sarısı dışına kullanılacaktır.
  • Bir miktar çörek otu
Nasıl Yapılır?

Malzeme listesinde yazılan miktarları aynen kullanırsanız lezzetli bir açma hazırlamış olacaksınız. Açma tarifi için öncelikle bir su bardağı süt ile suyu karıştırın. Daha sonra içerisine yaş mayayı ilave edin. Bir çırpıcı ile karıştırın. Bu işlemi tamamladıktan sonra içerisine toz şekeri ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın mayalanması için yaklaşık 10-15 dakika bekleyin. Karışımın köpük, köpük olduysa mayalanmış demektir.

Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra sıvı yağını ilave edin. Ayrı bir kabın içerisinde yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akını bu karışımın içine ekleyin. Daha sonra un ekleyerek karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamuru sürekli kontrol edin. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamın da olması gerekmektedir. Hamurunuz ne kadar yumuşak olursa açma işleminiz de o kadar kolay olacaktır. Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonra hazırladığınız hamuru mayalanması için sıcak bir köşede üzerine örtü örterek yaklaşık 45 dakika boyunca bekletin. Hamurun mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra elma büyüklüğünde bezeler kopartın. Daha sonra elinize sıvı yağ sürüp hamuru orta büyüklükte açın.

Büyüklüğü servis tabağı kadar olabilir. Açtığınız hamuru rulo şeklinde sarın. Ruloları ters taraflara doğru çevirerek burgu şeklini almasını sağlayın. Burgu haline getirdiğiniz hamurun iki ucunu birleştirin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra pişirme işlemi için kullanacağınız tepsinin üzerine yağlı kâğıdı serin ve hazırladığınız burgu yaptığınız hamurları üzerine yerleştirin. Bir fırça yardımıyla üzerine yumurta sarısını sürün. Yumurta sarısını sürdükten sonra isteğe bağlı olarak çörek otu ya da susam serpiştirebilirsiniz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirdiğiniz açmaları yoğun sıcaklığı gittikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Açma Tarifi Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri

Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri