Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lezzeti oluşu ile hanımlar tarafından çok sık tercih edilmektedir. Ayrıca yapılışının da kolay olması tercih edilme nedenleri arasında yer almaktadır. Sade hamurla yapılan açmaları peynir, zeytin yada yeşillik türüyle servis yapabilirsiniz. Farklı açma tarifleri bulunmaktadır. Yeni tarifler denemeyi seven kişilerin tercih ettiği ustalardan biri olan Oktay Ustanın açma tarifi şu şekildedir;



Malzeme Listesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • hamurun yumuşaklığına göre un
  • 1 adet yumurta. akı hamurun içine sarısı dışına kullanılacaktır.
  • bir miktar çörek otu
Yapılışı;

Malzeme listesinde yazılan miktarları aynen kullanırsanız lezzetli bir açma hazırlamış olacaksınız. Açma tarifi için öncelikle bir su bardağı süt ile suyu karıştırın. Daha sonra içerisine yaş mayayı ilave edin. Bir çırpıcı ile karıştırın. Bu işlemi tamamladıktan sonra içerisine toz şekeri ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra karışımın mayalanması için yaklaşık 10-15 dakika bekleyin. Karışımın köpük köpük olduysa mayalanmış demektir.



Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra sıvı yağını ilave edin. Ayrı bir kabın içerisin de yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akını bu karışımın içine ekleyin. Daha sonra un ekleyerek karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin ve hamuru sürekli kontrol edin. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamın da olması gerekmektedir. Hamurunuz ne kadar yumuşak olursa açma işleminiz de o kadar kolay olacaktır. Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonra hazırladığınız hamuru mayalanması için sıcak bir köşede üzerine örtü örterek yaklaşık 45 dakika boyunca bekletin. Hamurun mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra elma büyüklüğün de bezeler kopartın. Daha sonra elinize sıvı yağ sürüp hamuru orta büyüklükte açın.



Büyüklüğü servis tabağı kadar olabilir. Açtığınız hamuru rulo şeklinde sarın. Ruloları ters taraflara doğru çevirerek burgu şeklini almasını sağlayın. Burgu haline getirdiğiniz hamurun iki ucunu birleştirin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra pişirme işlemi için kullanacağınız tepsinin üzerine yağlı kağıdı serin ve hazırladığınız burgu yaptığınız hamurları üzerine yerleştirin. Bir fırça yardımıyla üzerine yumurta sarısını sürün. Yumurta sarısını sürdükten sonra isteğe bağlı olarak çörek otu ya da susam serpiştirebilirsiniz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirdiğiniz açmaları yoğun sıcaklığı gittikten sonra servis yapabilirsiniz.




Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 26.11.2018 13:49:29

Açma Tarifi Oktay Usta Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Açma Tarifi Oktay Usta"
Merhaba kızlar. Sabah kahvaltıları için hepimiz mutlaka ara sıra hamur işi bir şeyler yapmaya çalışmaktayız. Ancak ben genelde hazır almaktayım. Çünkü bir türlü kafama göre poğaça yada açma tarifi bulamıyorum. Ama eskiden Açma tarifi Oktay ustadan olanı yapmıştım. Fakat tarifi kaybettim. Bu tarif varsa bana yazarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.
Saliha . 02.11.2018 00:01:39
CEVAP YAZ
Zeytinli Açma
Zeytinli Açma
Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysa ki ben açmayı herkese zeytinli tavsiye etmekteyim oldukça lezzetli olan bu açma hem damaklar...
Ispanaklı Açma Börek
Ispanaklı Açma Börek
Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapılmayan ve bu börek türünü herkes yapabilir. Sabah kahvaltıları, ara öğünler de ve çocukların b...
Kıymalı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek, yapımı biraz aşamalı olsa da, lezzeti tarif edilemeyecek kadar güzeldir. Lezzetli olması hamurun kıyır kıyır gevrek olmasındandır.Kıymalı Açma Böreğin İçin Gerekli Malzemeler:4,5 su bardağı un4 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz ve suYağla...
Patatesli Açma
Patatesli Açma
Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeler5 su bardağı un1 paket kuru maya veya 1 paket yaş maya da olabilir.2 çay bardağı süt2 çay bardağı su2 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta1 tatlı kaşığı t...
Haşhaşlı Açma
Haşhaşlı Açma
Haşhaşlı Açma, hem sağlıklı olan hemde midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta olmaktadır. Çoğunlukla çayların yanında ek olarak tüketilen ve her damak tadına uyum sağlam...
Sodalı Açma Tarifi
Sodalı Açma Tarifi
Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zaman da çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli olan açmaların birçok çeşidi bulunmaktadır. Tercihe göre peynirli, zeytinli, ezmeli, sade ve so...
Açma Kol Böreği
Açma Kol Böreği
Açma Kol Böreği, Açmalar arasında birde kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayınvalidemin çok yapıp her zaman evde bulundurduğu böreklerden biri olmaktadır. Tadına bayıldığım...
Pastane Açması
Pastane Açması
Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz açma doyurucu ve hafif bir lezzettir. Sadece kahvaltıda değil öğün aralarında, bayanların...
Pratik Açma Tarifi
Pratik Açma Tarifi
Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve kendinizi şahane gösterecek sunumlar yapın. Yada akşam çaylarınız boş mu geçiyor akşama hazırlık...
Çikolatalı Açma
Çikolatalı Açma
Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Farklı malzemelerle yapılan açma çeşitleri kişilerin damak tadına göre fark...
Pastane Açması Tarifi
Pastane Açması Tarifi
Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Hemen herkes çok severek tüketir bazen kahvaltılar bir açma bir çay ile de geçirilse gayet doyuru...
Açma Börek
Açma Börek
Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyici bir tat vererek özellikle akşam çaylarında çok nefis bir yiyecektir. Fakat belirtmek ister...

 

Kuru Mayalı Açma
Açma
El Açması Börek
Hamur Açma
Açma Kete Tarifi
Mayalı Açma
Açma Kalori
Açma Hamuru
Açma Tarifi
Açma Simit Tarifi
Yumuşak Açma Tarifi
Kolay Açma Tarifi
Tahinli Açma Tarifi
Peynirli Açma
Açma Tarifi Oktay Usta
Sade Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Pırasalı Açma Börek
Zeytinli Açma
Ispanaklı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek
Patatesli Açma
Haşhaşlı Açma
Sodalı Açma Tarifi
Açma Kol Böreği
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Popüler İçerik
Kolay Açma Tarifi
Kolay Açma Tarifi
Kolay Açma Tarifi, Açma günümüzde hemen hemen her evde aralıklarla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış o...
Tahinli Açma Tarifi
Tahinli Açma Tarifi
Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahme...
Peynirli Açma
Peynirli Açma
Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tarif...
Sade Açma Tarifi
Sade Açma Tarifi
Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık ter...
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışı...
Pırasalı Açma Börek
Pırasalı Açma Börek
Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018