Sodalı Açma Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Sodalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Açma Tarifi

Sodalı açma, yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen, hafif ve lezzetli bir hamur işidir. Çıtır ve lezzetli olan açmaların birçok çeşidi bulunmaktadır. Tercihe göre peynirli, zeytinli, ezmeli, sade ve sodalı olarak yapılabilir. Bu tarifte sodalı açmanın nasıl yapıldığını anlatacağız.

Sodalı Açma Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Hamurun kıvamına göre un

Hamurun Üzeri için

  • 1 paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin

Açmaların Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Sodalı Açma Nasıl Yapılır?

1. Bir kabın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı koyarak karıştırın. Bu karışımı yaklaşık 15 dakika bekletin.

2. Daha sonra sıvı yağı, 2 adet yumurta akını, maden suyunu ve tuzunu ilave ederek karıştırın.

3. Karıştırma işlemi bittikten sonra ununu azar azar koyun. Yumuşak bir kıvam elde edene kadar unu ekleyin. Hamurunuz yumuşak olursa mayalanması ve açılması kolay olacaktır. Yumuşak bir hamur elde edince hamuru mayalanması için sıcak bir yere yerleştirip üzerini streç ya da mutfak havlusuyla kapatın.

4. Hamurun mayalanması için yarım saat yeterli olacaktır. Hamurun mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bu bezeleri yuvarlak şekilde açın. Kalınlığı normal olacak şekilde açtığınız hamurun ortasına yaklaşık 1 çay kaşığı kadar margarini sürün.

5. Daha sonra hamuru rulo haline getirin ve uçlarını birleştirerek şekil verin. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra altına yağlı kâğıt serilen tepsiye dizin.

6. Açmaları tepsiye dizdikten sonra yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra fırça ile üzerine yumurta sarısını sürün.

7. Daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında sodalı açmaları üzeri kızarana kadar pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

  • Sodalı açmanın daha lezzetli olması için hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.
  • Fırından çıkan açmaları temiz bir mutfak havlusuna sararak dinlendirirseniz daha yumuşak olurlar.
  • Açmaları farklı iç malzemelerle de deneyebilirsiniz; zeytin ezmesi veya peynir gibi.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sodalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri

Açma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Açma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri