Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışının kolay ve pratik oluşu nedeniyle birçok ev hanımı tarafından tercih edilen açmalar hafif ve lezzetlidir. Kişilerin damak tatlarına ve zevklerine göre birçok açma çeşidi bulunmaktadır. Açma çeşitlerin de biri de zeytinli ezmeli açmadır. Tarifi şu şekildedir;

Zeytin Ezmeli Açma Malzemeleri
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı zeytin ezmesi
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Zeytin Ezmeli Açma Üzeri için
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam
Zeytin Ezmeli Açma Nasıl Yapılır?

Hamuru hazırlamak için derin bir kabın içine ılık sütü ve sıvı yağı ilave edin. Daha sonra şeker ve mayayı ekleyerek bir karıştırıcı ile iyice karıştırın. Mayanın erimesi gerekmektedir. Karıştırma işleminden sonra tuzu ve ununu ilave edin. Unu ilave ederken yavaş yavaş ilave etmeniz de fayda vardır. Böylece unun topaklanmasını engellemiş olursunuz. Kulak memesi yumuşaklığın da hamur elde edeceksiniz. Hamuru yapma işlemini tamamladıktan sonra mayalanması için sıcak bir koyun ve üzerine bir havlu koyun. Sıcak derecesi hamurun çabuk mayalanmasını sağlayacaktır. Yaklaşık bir saat kadar mayalanması için bekleyin. Eğer hamurunuz kabarmış ve 2 kat haline gelmişse mayalanma işlemi tamamlanmış demektir. Mayalama işlemi tamamlandıktan sonra elinizi yağlayın ve portakal büyüklüğünde bezeler alın. Aldığınız bezeleri tezgâhın üzerinde normal incelikte acın. Açma işleminden sonra üzerine tereyağı ve zeytin ezmesini sürün.

Daha sonra rulo haline getirin ve uç kısmını içe doğru katlayarak şekil verin. Daha sonra fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıdı serin. Hazırladığınız açmaları dizin. Geriye kalan bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra fırça ile yumurta sarısını sürün ve üzerine çörek otu ya da susam serpiştirin. Daha sonra yaklaşık 15 dakika iyice mayalanması için fırın tepsisinde bekletin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri

Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta