Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade açma, yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sabah kahvaltılarında ve beş çaylarında sıkça tercih edilen bir hamur işidir. Hamur işlerini seven kişiler için hem lezzetli hem de hafif olan bu tarif, herkesin kolaylıkla yapabileceği basit adımlardan oluşur.

Malzeme Listesi
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • Hamurun yumuşaklığına göre un
Üzeri İçin
  • Bir adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam
Hamurun Hazırlanışı

Derin bir kabın içerisine şekeri ve mayayı koyun. Üzerine ılık sütü ilave edin. Eklediğiniz malzemeleri bir çırpıcı ile karıştırın. Daha sonra sıvı yağı ekleyin. Malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave edin. Burada dikkat etmeniz gereken, unu yavaş yavaş eklemenizdir. Çünkü hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekmektedir. Hamurunuz ne kadar yumuşak olursa açması da o kadar rahat olacaktır.

Hamurun Mayalanması

Hamuru yapma işleminiz tamamlandıktan sonra mayalanması için sıcak bir köşeye koyun ve üzerini kapatın. Hamurun mayalanması için ortamın sıcaklığı çok önemlidir. Yaklaşık yarım saat içinde hamurunuz mayalanmış olacaktır. Hamurunuz kabarmış ise mayalanmış demektir.

Şekil Verme ve Pişirme

Hazırladığınız hamur mayalandıktan sonra elinizi yağlayın ve hamurun içinden 2 adet ceviz büyüklüğünde bezeler alın. Bezeleri tezgâhın üzerinde ya da açma tahtası üzerinde uzun şeritler haline getirin. Şerit haline getirdiğiniz hamurların uçlarını birleştirip etrafında dolayın. Uçlarının altlara gelmesine dikkat edin. Geriye kalan bütün hamura aynı işlemi uygulayın.

Daha sonra pişirme işlemi için kullanacağınız tepsiye yağlı kâğıt serin. Hazırladığınız açmaları tepsiye dizin. Bu işlemleri bitirdikten sonra hamurun dinlenmesi için yaklaşık 25 dakika tepside dinlendirin. Daha sonra üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp üzerine isteğe göre susam ya da çörek otu serpiştirin.

Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hafif soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Açma Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri