Açma Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Açma Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kol Böreği, Açmalar arasında bir de kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayınvalidemin çok yapıp her zaman evde bulundurduğu böreklerden biri olmaktadır. Tadına bayıldığım bu böreği sadece kayınvalidem yaptığı zaman doymadan bıkmadan yemekteyim.

Sırf çok yiyorum diye gitmek istemediğim zamanlar oluyor çünkü yedikçe kilo artışı yükseliyor. Fakat artık bende verdiği tarifi deneyip evde bulunduracağım artık yapma sırası geldi diye düşünüyorum ve her bayana pratik bir börek olduğu için öneriyorum. Oldukça lezzetli olan bu börek özellikle akşam çaylarında tüketilmektedir.

Açma Kol Böreği Malzemeleri
  • 1 kg un (3/4'ü hamur için, kalanı açmak için kullanılır)
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 veya 2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Tuz
İçi için malzemeler
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
Açma Kol Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak unu hamuru açacağınız kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın. Eritilen tereyağının içine zeytinyağını ilave ederek karıştırın. Unun ortasına yumurtayı kıralım, yoğurdu ve hazırlanan yağı 1-2 tatlı kaşığı kadar ilave edin. İstediğiniz miktarda tuz atın ve oda sıcaklığındaki sudan ekleyerek, yavaş yavaş karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Yoğurularak hazırlanan hamurun üzerine nemli bir bez örtülerek 20 dakika dinlendirilir. 9 adet kol böreği için hamuru 27 parçaya bölün. Kesilen parçaları eliniz ile yuvarlayıp beze haline getirin. Her bezenin de açıldığında yemek tabağı boyuna ulaşması gereklidir.

Açılan hamur bezeleri üçer üçer üst üste koyulması gereklidir ve her katın arasına 1 çorba kaşığı yağ karışımından dökülür ve kaşığın tersi ile yayılır. Daha sonra kenarlarına parmağınızla bastırın. Daha sonra üç katlı hamuru alıp, un ve oklava yardımı ile açın. Açtığınız bu hamura tekrar olarak 1 kaşık yağdan dökerek malzemeyi koyacağınız kısmı kıvıralım, üstüne hazırlanan malzemeden serpiştirerek, rulo halinde hazırlayarak hepsi kıvırmaya devam edilir. Daha sonra ikiye katlayın. Bu şekilde hepsine yaptıktan sonra bir tepsiyi yağlayarak içine dizin. Kalan yağı da tepsideki böreklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızaran kadar pişirin. Daha sonra fırından alarak sıcak servis yapın.

Fakat bir iki denemeden mükemmel yapamamanız gayet normal bir iki denemeden sonra mükemmelliği yakalayacağınıza inanın.

Açma Kol Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Açma Kalorisi ve Değerleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri