El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek, hazır böreklere nazaran daha lezzetli olur. El açması börek ne kadar zahmetli de olsa piştikten ve tadına baktıktan sonra yorgunluk unutulup gidiyor. Kimi elde börek açmayı bilmiyor olsa da öğrenmek için daha çok geç değil, onun için bu lezzetli ve enfes olan el açması börek tarifini kesinlikle denemelisiniz. Hem içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Mesela patates, lor, ıspanak, kıyma gibi istediğiniz malzemeleri hazırlayıp el açması börek yapabilirsiniz. Bu tarifte ıspanak kullanıldı, böreğin içine yakışıyor ve mükemmel bir uyum sağlıyor.

El Açması Börek İçin Gereken malzemeleri
  • 2 tane yumurta (Birisinin sarısını ayırın)
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4- 4,5 su bardağı un
  • Oklava tercihen merdane
  • Hamuru açmak için yeteri miktarda un
El Açması Börek; Açılan Hamur Aralarına Sürmek için
  • Yaklaşık 3- 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
El Açması Börek; İç malzemeleri
  • 750 gram ıspanak
  • 2 tane kuru soğan
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
El Açması Börek; Üzerine Sürmek İçin Gereken malzemeleri
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • İlk başta ayırdığınız yumurta sarısı
El Açması Börek Nasıl Yapılır?

Hamuru hazırlamak için, bütün sıvı olan malzemeleri derin bir kabın içine koyun. Ağır ağır un ilave ederek yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelene dek un ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru 6-7 parçaya bölün. Tek tek yuvarlayarak beze haline getirin. Üzerine nemli bir bez örtün ve 15-20 dakika dinlendirin. Bu sırada ıspanak harcını hazır edin. Soğanları doğrayıp bir tava içinde sıvı yağ ile kavurun. Sonra ıspanakları ekleyin ve tuzu, karabiberi de ilave edin az karıştırın ocağın altını söndürün. Hazır ettiğiniz bezeleri birer birer unlu tezgâhta açın ve hamuru büyüyebildiği kadar büyütün. Hamuru açarken yapışma olmasın diye arada un serpmeyi unutmayın. Açtığınız hamurların içine, birlikte erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağını bir hamur fırçası yardımı ile sürün. Üzerlerine soğumuş ıspanaktan yeteri miktarda döküp hamur içine yayın. Sonra rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine ister belli aralıklarla kesip ister de uzun bir şekilde dizebilirsiniz. Eğer fırın tepsiniz yuvarlak ise o zaman ilk önce ortadan başlayıp etrafına doğru 2. 3. 4. Diye börekleri döndürerek sırayabilirsiniz. En son üzerine sürülecek olan malzemeleri bir kap içinde karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında üstü altı kızarana dek pişirin. Pişen el açması börek hazırdır.

Afiyet olsun.

El Açması Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri