Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Açma poğaça, Özellikle kahvaltılarda vazgeçilmez bir yere sahip olan açma poğaça hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. Reddedilemeyecek bir lezzete sahiptir. Çay eşliğinde eşsiz bir lezzete bürünen açma poğaça doyurucu özelliğiyle de bilinmektedir. Size vereceğimiz açma poğaça tarifi ile sabah kahvaltılarında sıcak sıcak kendi mutfağınızdan sevdiklerinize servis yapabileceksiniz. Ev halkından tam not alacağınızı ümit ediyoruz. Sizde kahvaltıda misafir davetinde bulunduysanız veya ev halkına kusursuz bir kahvaltı ziyafeti yaşatmak istiyorsanız mutlaka açma poğaça tercih etmenizi tavsiye ederiz. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Açma poğaça için gerekli malzemeler
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım paket margarin
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı el yakmayacak süt
  • 1 çay bardağı oda sıcaklığında yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 6 su bardağı kadar un
İç harcı için
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Açma poğaça nasıl yapılır?

Öncelikle hamur yoğurma kabı içerisine sıcak denilebilecek sütü koyarak yaş mayayı ilave edin. Elinizle mayayı süt içerisinde eritin. Daha sonra oda sıcaklığındaki yoğurdu ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra sıvı yağı ilave edin. Karışım içerisine tuz ve toz şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Toz şeker ve tuz eridikten sonra ayrı bir kap içerisine yumurtaları kırın. Bir tane yumurta sarısını kap içerisinde alarak açma poğaçanın üzeri için bir köşede bekletin. Geri kalan yumurtaları çırparak karışım içerisine ilave edin. Son olarak yarım margarini kısık ateşte yakmadan eritin ve karışım içerisine ilave edin. Karışım hafif sıcak bir hal alınca unu yavaş yavaş ekleyin. Bir taraftan unu eklerken diğer taraftan da elinizle hamuru yoğurun.

Hamur kulak memesi kıvamına gelince un eklemeyi durdurarak iyice yoğurun. Daha sonra yoğrulan hamurun üzerini kapatarak mayalanması için tarım saat kadar bekletin. Hamur beklerken sizde açmanın içini hazırlayın. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin veya köy peyniri veya kaşar peyniri ise rendeleyin. Maydanozları ise ayıklayarak çok küçük bir şekilde doğrayın. Rendelenen peynir ve doğranan maydanozu birbirine karıştırın. Hamur mayalanma süresi dolduğunda tezgâh üzerini iyice temizleyerek hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Tezgâh üzerinde elinizi sıvı yağa batırarak hamuru biraz açın. İçerisine 1 tatlı kaşığı hazırlanan harçtan ekleyerek hamuru kapatın. Elinizde yuvarlayın. Yanınıza fırın tepsisini alarak dibini 2 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyarak yağlayın. Hazırlanan açma poğaçaları tek tek dibi yağlanmış fırın tepsisine dizin. Daha sonra yumurta sarısını iyice çırparak tepsiye dizilen açma poğaçaların üzerine sürün. Çörek otu ve susamı da serpiştirerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına poğaçalar tamamlanınca sürün. Yaklaşık yarım saat kadar pişirdikten sonra fırından açma poğaçaların üzeri kızardığında çıkarın. Tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Açma Poğaça Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri