Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi

Açma kete tarifi, hazırlaması biraz zaman alır ve hamur ile fazla ilgisi olmayanlar için biraz zahmetli görünebilir. Ancak, bu lezzet için her türlü zahmete değecektir. Kahvaltı sofralarınız veya kabul günleriniz için hazırlayabileceğiniz mükemmel bir açma tarifidir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Açma Kete Tarifi Malzemeleri

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

Hamura Sürmek İçin

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Açma Kete Nasıl Yapılır?

İlk olarak geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık sütü alıyoruz. Üzerine yaş mayayı ekleyip elimizle karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Daha sonra yumurtayı kırıp karıştırıyoruz. Sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerine bez örtüp bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz.

Yağ Hazırlığı

Bu sırada yağ tavasına tereyağı ve sıvı yağı ekleyip bir miktar kızartıyoruz. Bu karışım hamurumuzu yağlamak için kullanılacaktır.

Hamurun Hazırlanması

Hazırlamış olduğumuz hamurdan 8 adet eşit büyüklükte bezeler oluşturuyoruz. Ardından bezelerin her birini açabildiğimiz genişlikte ve incelikte açıp, bir sofra bezinin ya da mutfağınızda hamuru yapışmadan serilen bir alan varsa oraya seriyoruz. Daha sonra üzerine eritmiş olduğumuz tereyağı ve sıvı yağ karışımından ne bol ne de az olacak şekilde sürüyoruz.

Diğer bezeyi de açıp yağladığımız hamurun üzerine seriyoruz. Bu şekilde bezelerin hepsini açıp, aralarını yağlayarak üst üste seriyoruz. En son yufkayı da yağladıktan sonra, hamuru tıpkı gözleme kapatır gibi, önce bir ucunu alıp, ortasına kapatıp, üzerine yağ sürüyoruz. Daha sonra, diğer ucunu kapatıp üzerine yine yağ sürüyoruz. En son kenarlarını yağlayıp kapattıktan sonra, kare bir hamur elde etmiş oluyoruz. Merdane ile fırın tepsisinin genişliğinde açıyoruz. Fırın tepsisinin dibini, margarin ile yağlayıp, hamuru üzerine yerleştiriyoruz. Daha sonra çatal ile hamurun her tarafına bastırarak şekilli izler yapıyoruz. Üzerine yoğurt veya yumurta sarısı sürüp, kare şeklinde kesiyoruz.

Pişirme

Tepside yarım saat kadar mayalandıktan sonra, önceden ısıtılmış 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Yukarıdaki tarifte hamuru 8 kat olarak tarif ettik. Daha ince bir kete olmasını isterseniz, hamuru dörde ayırıp iki ayrı tepsiye hazırlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Açma Kalorisi ve Değerleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Açma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri