Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Açma kete tarifi, hazırlaması biraz zaman alır, hamur ile fazla ilgisi olmayanlar için biraz da zahmetli gözükebilir ama inanın bu lezzet için her türlü zahmete değecektir. Kahvaltı sofraları veya kabul günleriniz için hazırlayabileceğiniz, muhteşem bir açma tarifidir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Açma Kete Tarifi Malzemeleri
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
Hamura sürmek için
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Açma kete nasıl yapılır?

İlk olarak geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık sütü alıyoruz. Üzerine yaş mayayı atıp, elimiz ile karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Daha sonra yumurtayı kırıp, karıştırıyoruz. Sıvı yağı, şekerini tuzunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerine bez örtüp bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz.

Yağ tavasına tereyağını ve sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz

Hazırlamış olduğumuz hamurda 8 adet eşit büyüklükte bezeler oluşturuyoruz. Ardından bezelerin her birini açabildiğimiz genişlikte ve incelikte açıp, bir sofra bezinin ya da mutfağınızda hamuru yapışmadan serilen bir alan varsa oraya seriyoruz. Daha sonra üzerine eritmiş olduğumuz tereyağı ve sıvı yağ karışımından ne bol ne de az olacak şekilde sürüyoruz. Diğer bezeyi de açıp yağladığımız hamurun üzerine seriyoruz. Bu şekilde bezelerin hepsini açıp, aralarını yağlayarak üst üste seriyoruz. En son yufkayı da yağladıktan sonra, hamuru tıpkı gözleme kapatır gibi, önce bir ucunu alıp, ortasına kapatıp, üzerine yağ sürüyoruz. Daha sonra, diğer ucunu kapatıp üzerine yine yağ sürüyoruz. En son kenarlarını yağlayıp kapattıktan sonra, kare bir hamur elde etmiş oluyoruz. Merdane ile fırın tepsisinin genişliğinde açıyoruz. Fırın tepsisinin dibini, margarin ile yağlayıp, hamuru üzerine yerleştiriyoruz. Daha sonra çatal ile hamurun her tarafına bastırarak şekilli izler yapıyoruz. Üzerine yoğurt veya yumurta sarısı sürüp, kare şeklinde kesiyoruz.

Tepside yarım saat kadar mayalandıktan sonra, önceden ısıtılmış 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Yukarıdaki tarifte hamuru 8 kat olarak tarif ettik. Siz daha ince bir kete olmasını isterseniz, dörder ayırıp iki ayrı tepsiye hazırlayabilirsiniz.

Açma Kete Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri