Patatesli Açma Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Patatesli Açma Nasıl Yapılır? Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Soğanları ince ince doğrayalım ve bir tavada sıvı yağ ile kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıyma pişince rendelenmiş patatesleri ilave edelim ve kavurma işlemine devam edelim. Patateslerin ardından salçayı ekleyip hafifçe kavuralım. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım ve harcımızın soğuması için bir kenara bırakalım. İç harcımız soğurken, hamurumuzu hazırlayalım. Derin bir kaba unu alalım. Bir paket kuru mayayı unun üzerine serperek karıştıralım. Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına sütü, suyu, yumurtayı, sıvı yağı, tuzu ve şekeri ekleyip parmak uçlarımızla bu karışımları karıştıralım. Daha sonra havuzun etrafındaki unları da yavaş yavaş alarak hamuru yoğuralım. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurmayı sürdürelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapalım. Bu bezeleri elimizle tabak büyüklüğünde açalım. Hamurun üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarini elimizle yayalım. Soğuyan iç harcımızı yağladığımız bezelerin üzerine koyarak hamuru rulo yapalım ve açma şekli verelim. Bütün hamur bu şekilde bitene kadar tekrarlayalım. Yağlı tepsiye açmaları yerleştirelim ve açmaların üzerine yumurta sarısı sürelim. Açmaların üzerine susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirelim. Hamur fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık iken servis yapalım. Ekstra Bilgiler Patatesli açmalar, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya ara öğünlerde mükemmel bir seçenektir. İç harcına farklı malzemeler ekleyerek (örneğin, peynir, zeytin) çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca, açmaları dondurup daha sonra ısıtarak da tüketebilirsiniz. Afiyet Olsun. |