Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma

Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya veya 1 paket yaş maya
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 250 gram margarin

İç Harcı İçin

  • 5 adet patates
  • 2 soğan
  • 150-200 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Patatesli Açma Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Soğanları ince ince doğrayalım ve bir tavada sıvı yağ ile kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıyma pişince rendelenmiş patatesleri ilave edelim ve kavurma işlemine devam edelim. Patateslerin ardından salçayı ekleyip hafifçe kavuralım. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım ve harcımızın soğuması için bir kenara bırakalım. İç harcımız soğurken, hamurumuzu hazırlayalım.

Derin bir kaba unu alalım. Bir paket kuru mayayı unun üzerine serperek karıştıralım. Unun ortasını havuz gibi açıp ortasına sütü, suyu, yumurtayı, sıvı yağı, tuzu ve şekeri ekleyip parmak uçlarımızla bu karışımları karıştıralım. Daha sonra havuzun etrafındaki unları da yavaş yavaş alarak hamuru yoğuralım. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurmayı sürdürelim.

Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapalım. Bu bezeleri elimizle tabak büyüklüğünde açalım. Hamurun üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarini elimizle yayalım. Soğuyan iç harcımızı yağladığımız bezelerin üzerine koyarak hamuru rulo yapalım ve açma şekli verelim. Bütün hamur bu şekilde bitene kadar tekrarlayalım. Yağlı tepsiye açmaları yerleştirelim ve açmaların üzerine yumurta sarısı sürelim.

Açmaların üzerine susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirelim. Hamur fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık iken servis yapalım.

Ekstra Bilgiler

Patatesli açmalar, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya ara öğünlerde mükemmel bir seçenektir. İç harcına farklı malzemeler ekleyerek (örneğin, peynir, zeytin) çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca, açmaları dondurup daha sonra ısıtarak da tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta

Pırasalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri