Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek, yapımı biraz aşamalı olsa da lezzeti tarif edilemeyecek kadar güzeldir. Lezzetli olması hamurun kıyır kıyır gevrek olmasındandır.

Kıymalı Açma Böreğin İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4,5 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve su
Yağlamak için
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı için
  • 400 gram kıyma
  • 3 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet haşlanmış patates
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 2 adet yumurta
  • Susam ve çörek otu
Nasıl Yapılır?

Önce unu derin bir kaba koymakla işe başlıyoruz. Unun ortasını havuz gibi açıyoruz ve ortasına sıvı yağ döküyoruz. Kenardaki unun üzerine de tuz serpiyoruz. Ilık su ilave ederek kenardaki undan da yavaş yavaş alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Elde edilen bu hamuru dinlenmesi için bir kenar da bekletiyoruz. Hamurumuz dinlenirken biz iç harcımızı hazırlıyoruz.

İç harcı için ilk olarak soğanları ince ince doğruyoruz. Tavaya sıvı yağ döküyoruz ve soğanları ilave ederek kavuruyoruz. Hemen ardından da kıymayı ilave ederek kavurma işlemine devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek ocaktan tavayı alıyoruz. Hazırlanan bu iç harca ince ince doğranmış maydanozları da ilave ederek iç harcı soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

Dinlenen hamurumuzun üzerine un serperek merdane ile açabildiğimiz kadar açıyoruz. Açılan bu hamura erimiş tereyağı ile sıvı yağı karıştırarak hamurun her tarafına değecek şekilde sürüyoruz. Elimizle hamurun kenarından tutup hafifçe çekerek esnetme yaparak büyüte bildiğimiz kadar büyütüyoruz.

Açtığımız hamurun bir kenarını içe doğru hafifçe katlıyoruz. Katladığımız bu kenara iç harcımızı uzunlamasına koyuyoruz. Haşladığımız patatesi harcın içine koymuyoruz, hamurun her tarafına gelecek şekilde rende ile rendeliyoruz. Hamuru rulo yaparak sarmaya başlıyoruz. Hamurun yarısına gelince ortadan ikiye bıçakla kesiyoruz.

Diğer hamur parçasına da iç harcı koyarak ve patatesi hamurun her tarafına rendeliyoruz hamuru rulo yaparak sarıyoruz. Her iki hamuru da yağlı veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ister düz şekilde kol böreği şeklinde isterseniz kendi ekseni etrafında döndürerek gül böreği şeklinde sararak tepsiye yerleştirebiliriz. Üzerine yumurta sarısı sürerek ve isteğe göre de susam ve çörek otu serperek tepsimizi fırına sürüyoruz. Fırında 180 derecede pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Kıymalı Açma Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tahinli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri