Yumuşak Açma Tarifi Yumuşak açma, içeriğindeki malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral açısından zengindir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu açmalar, özellikle çocuklar için oldukça besleyicidir. Ayrıca, misafirleriniz için çayın yanında harika bir ikram seçeneğidir. Yumuşak Açma Tarifinin Malzemeleri
Arası İçin: Tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında) Üzeri İçin: Yumurtanın sarısı Yumuşak Açma Tarifi Nasıl Yapılır? 1. Bir kaba ılık sütü, toz şekeri ve mayayı koyun. Mayayı ılık sütün içinde eritip bekleyin. Mayanın kabarmasını bekleyin. 2. Kabaran mayanın üzerine sıvı yağı, tuzu ve yumurtanın akını ekleyin ve karıştırın. 3. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 45 dakika mayalandırın. 4. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizle açın. Açtığınız hamurların üzerine tereyağı veya margarin sürün. İki hamuru örgü yapıp uçlarını birleştirin. 5. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Yumuşak açmalarınız servise hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|
Feyzullah
24 Temmuz 2024 ÇarşambaBu tarifi denedim ama hamur yeterince kabarmadı, acaba mayayı aktifleştirmek için sütļnļn sıcaklığı ne kadar olmalıydı?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Feyzullah,
Hamurun kabarmamasının sebebi büyük ihtimalle mayanın aktifleşmemesinden kaynaklanıyor. Mayayı aktifleştirmek için kullanacağın sütünın sıcaklığı ılık olmalıdır, yani yaklaşık olarak 37-40 derece civarında. Sütün fazla sıcak olması mayayı öldürebilir, çok soğuk olması ise mayanın aktifleşmesini engeller. Parmağınızı süte soktuğunuzda hafif bir sıcaklık hissetmelisiniz ama yanmamalı. Umarım bu bilgi size yardımcı olur ve bir sonraki denemenizde hamurunuz istediğiniz gibi kabarır. Kolay gelsin!