Yumuşak Açma Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Yumuşak Açma Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Açma Tarifi

Yumuşak açma, içeriğindeki malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral açısından zengindir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu açmalar, özellikle çocuklar için oldukça besleyicidir. Ayrıca, misafirleriniz için çayın yanında harika bir ikram seçeneğidir.

Yumuşak Açma Tarifinin Malzemeleri

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket yaş maya

Arası İçin: Tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)

Üzeri İçin: Yumurtanın sarısı

Yumuşak Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Bir kaba ılık sütü, toz şekeri ve mayayı koyun. Mayayı ılık sütün içinde eritip bekleyin. Mayanın kabarmasını bekleyin.

2. Kabaran mayanın üzerine sıvı yağı, tuzu ve yumurtanın akını ekleyin ve karıştırın.

3. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 45 dakika mayalandırın.

4. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizle açın. Açtığınız hamurların üzerine tereyağı veya margarin sürün. İki hamuru örgü yapıp uçlarını birleştirin.

5. Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yumuşak açmalarınız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Hamuru yoğururken yeterince dinlendirirseniz, açmalarınız daha yumuşak ve kabarık olacaktır.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerini temiz bir bezle örtmek, açmaların daha uzun süre yumuşak kalmasını sağlayacaktır.
  • İç malzeme olarak peynir, zeytin veya çikolata ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Feyzullah

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Bu tarifi denedim ama hamur yeterince kabarmadı, acaba mayayı aktifleştirmek için sütļnļn sıcaklığı ne kadar olmalıydı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Feyzullah,

Hamurun kabarmamasının sebebi büyük ihtimalle mayanın aktifleşmemesinden kaynaklanıyor. Mayayı aktifleştirmek için kullanacağın sütünın sıcaklığı ılık olmalıdır, yani yaklaşık olarak 37-40 derece civarında. Sütün fazla sıcak olması mayayı öldürebilir, çok soğuk olması ise mayanın aktifleşmesini engeller. Parmağınızı süte soktuğunuzda hafif bir sıcaklık hissetmelisiniz ama yanmamalı. Umarım bu bilgi size yardımcı olur ve bir sonraki denemenizde hamurunuz istediğiniz gibi kabarır. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Açma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri