Yumuşak Açma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yumuşak Açma Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak açma tarifi, bu yumuşak açmalarımız içine konulan malzemeler sayesinde kalsiyum, vitamin ve mineral içeriyor. Çok sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir. Çocuklara içinde çok faydalıdır. Misafirlere çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Yumuşak açma tarifinin malzemeleri
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 Yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 Paket yaş maya
Arası için: Tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)

Yumuşak Açma Üzeri İçin: Yumurtanın sarısı.

Yumuşak açma tarifi nasıl yapılır?

Bir kaba ılık sütü, toz şekeri, mayayı koyalım ve ılık sütün içine mayayı eritip koyalım. Mayanın kabarmasını bekliyelim. Kabaran mayanın üzerine sıvı yağı, tuzu yumurtanın akını koyalım ve karıştıralım.

Azar azar unu ilave edelim ve kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 45 dakika mayalandıralım. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elimizde açalım. Açtığımız hamurların üzerine yağ sürelim. Sonra iki hamuru örgü yapıp uçlarını birleştirelim. Üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Yumuşak açma tarifini yani pastane usulü açmaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Yumuşak açmalarımızı servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yumuşak Açma Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri

Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri