Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek

Ispanaklı Açma Börek, Değişik tatlar arayan ve çıtır çıtır börek sevenlerin mutlaka denemesi gereken böreklerden biri de açma börektir. Hazır yufka ile yapılmayan ve bu börek türünü herkes yapabilir. Sabah kahvaltıları, ara öğünler de ve çocukların beslenme çantası için kullanabilecek açma böreğin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Kıymalı, peynirli, lor peynirli, çökelekli, pırasalı ve ıspanaklı. Bu tarifte ıspanaklı açma börek tarifi yer almaktadır. Ispanaklı açma börek tarifi;



Malzeme Listesi;
  • 800 gram taze ıspanak
  • 3-4 çorba kasesi un
  • 5 adet orta boy soğan
  • 2 -2,5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • susam yada çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş


Hazırlanışı

Hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine unu koyun ve ortasını havuz şeklini alacak şekilde açın. Üzerine suyunu edin. Hamurun yumuşaklığı ayarlayabilmek için direk suyu aktarmayın yavaş yavaş aktarın. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamın da elinize bulaşmayacak şekilde olursa yeterlidir. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamuru ortadan ikiye ayırın. Kestiğiniz hamurların üzerini bir mutfak havlusuyla örtün ve dinlenmesi için bekletin. Yaklaşık yarım saat beklemesi yeterlidir. Hazırladığını hamur dinlenirken diğer taraftan ıspanaklı açma böreğin iç harcını hazırlamaya başlayın. Ispanakları ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Tencerenin içine koyun ve kavurmaya başlayın. Ispanaklar sönene kadar kavursanız yeterlidir. Daha sonra ayrı bir tavanın içinde küp şeklinde doğranmış soğanları kavurun ve üzerine baharatları ilave ettikten sonra kavrulan ıspanakları ekleyin ve karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın. İç harcını hazırlama işlemi bittikten sonra dinlenmesi için bıraktığınız hamuru ikiye bölün. Her bir hamurdan 10 beze hazırlayın. Toplam 20 adet beze hazırlamış olacaksınız. Bu 20 bezenin 10 üst 10'da alt kısım için kullanılacaktır. Bezeleri un ve merdane yardımı servis tabağı büyüklüğün de açın. Açtığınız hamurların üzerine fırça yardımıyla yağlayın ve üst üste yerleştirin. Yağladığınız için yapışmayacaktır. 10 tane bezeyi bu şekilde açıp fırın tepsisini yağlayın. Fırın tepsisinin boyuna göre elinizle yavaş yavaş açın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız ıspanaklı harcı her yerine eşit gelecek şekilde dökün ve yayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra diğer 10 bezeye aynı işlemi uygulayın ve tepsiye yerleştirin. Daha sonra ıspanak harcının suyu akmaması için alt kenarı üste getirerek elinizle kapatın. Daha sonra bıçakla istediğiniz şekilde dilimleyin ve üzerine fırça yardımıyla önce yağlayın ardından yumurta sarısını sürün ve susam yada çörek otunu serpiştirin. İşlemleri tamamladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Alt kısmın yanmaması için takip edin. üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 01.12.2018 11:57:30

Ispanaklı Açma Börek Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı Açma Börek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Pırasalı Açma Börek
Pırasalı Açma Börek
Pırasalı Açma Börek, herhangi bir yöreye ait değildir. Pırasayı seven her ev hanımının kolaylıkla elde açarak yaptığı bir hamur işi çeşididir. Yapımı son derece kolay ve bir o kadar da lezzetli olan bu böreği denemenizi tavsiye ederim.Pırasalı Açma B...
Zeytinli Açma
Zeytinli Açma
Zeytinli Açma, Açma hemen hemen her evde yapılan ve her öğünde tüketilen pasta türlerinden olmaktadır. Fakat her bayan açmayı sade tercih etmektedir. Oysa ki ben açmayı herkese zeytinli tavsiye etmekteyim oldukça lezzetli olan bu açma hem damaklar...
Kıymalı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek, yapımı biraz aşamalı olsa da, lezzeti tarif edilemeyecek kadar güzeldir. Lezzetli olması hamurun kıyır kıyır gevrek olmasındandır.Kıymalı Açma Böreğin İçin Gerekli Malzemeler:4,5 su bardağı un4 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz ve suYağla...
Patatesli Açma
Patatesli Açma
Patatesli Açma, yumuşak ve lezzetli pufuduk bir hamur çeşididir.Patatesli Açma İçin Gerekli Malzemeler5 su bardağı un1 paket kuru maya veya 1 paket yaş maya da olabilir.2 çay bardağı süt2 çay bardağı su2 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta1 tatlı kaşığı t...
Haşhaşlı Açma
Haşhaşlı Açma
Haşhaşlı Açma, hem sağlıklı olan hemde midede hiçbir ağrı yapmayacak bir açma olmaktadır. Haşhaşlı açma hemen hemen her bayanın mutfağında olan bir tür pasta olmaktadır. Çoğunlukla çayların yanında ek olarak tüketilen ve her damak tadına uyum sağlam...
Sodalı Açma Tarifi
Sodalı Açma Tarifi
Sodalı Açma Tarifi, Yapılışının kolay ve pratik oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen açma çeşitleri aynı zaman da çok hafiftir. Çıtır ve lezzetli olan açmaların birçok çeşidi bulunmaktadır. Tercihe göre peynirli, zeytinli, ezmeli, sade ve so...
Açma Kol Böreği
Açma Kol Böreği
Açma Kol Böreği, Açmalar arasında birde kol böreği bulunmaktadır. Fakat şimdiye kadar hiç yapmadığım ve denemediğim bir açma tarifi olmaktadır. Yalnız kayınvalidemin çok yapıp her zaman evde bulundurduğu böreklerden biri olmaktadır. Tadına bayıldığım...
Pastane Açması
Pastane Açması
Pastane açması, sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz hamur işi çeşitlerinin en lezzetli olanıdır. Sabah kahvaltılarında lezzetle tüketmiş olduğumuz açma doyurucu ve hafif bir lezzettir. Sadece kahvaltıda değil öğün aralarında, bayanların...
Pratik Açma Tarifi
Pratik Açma Tarifi
Pratik Açma Tarifi, Açma tarifleri arasında olan ve en kolay en pratik açmalardan biri olmaktadır. Çat kapı misafiriniz mi geldi pratik bir açma yapın ve kendinizi şahane gösterecek sunumlar yapın. Yada akşam çaylarınız boş mu geçiyor akşama hazırlık...
Çikolatalı Açma
Çikolatalı Açma
Çikolatalı Açma, Çalışan kişilerin ve ev hanımlarının kurtarıcısı olan açma çeşitleri yapılışını kolay olması ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Farklı malzemelerle yapılan açma çeşitleri kişilerin damak tadına göre fark...
Pastane Açması Tarifi
Pastane Açması Tarifi
Pastane açması tarifi, pastane açması özellikle sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde sıkça tercih edilen ve oldukça lezzetli tariflerden biridir. Hemen herkes çok severek tüketir bazen kahvaltılar bir açma bir çay ile de geçirilse gayet doyuru...
Açma Börek
Açma Börek
Açma börek, günümüzde birçok insanın misafirleri için ya da ailesi için yapılabilecek en iyi yiyeceklerden biridir. Mükemmel lezzeti ile açma börek, büyüleyici bir tat vererek özellikle akşam çaylarında çok nefis bir yiyecektir. Fakat belirtmek ister...

 

Kuru Mayalı Açma
Açma
El Açması Börek
Hamur Açma
Açma Kete Tarifi
Mayalı Açma
Açma Kalori
Açma Hamuru
Açma Tarifi
Açma Simit Tarifi
Yumuşak Açma Tarifi
Kolay Açma Tarifi
Tahinli Açma Tarifi
Peynirli Açma
Açma Tarifi Oktay Usta
Sade Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Pırasalı Açma Börek
Zeytinli Açma
Ispanaklı Açma Börek
Kıymalı Açma Börek
Patatesli Açma
Haşhaşlı Açma
Sodalı Açma Tarifi
Açma Kol Böreği
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Popüler İçerik
Kolay Açma Tarifi
Kolay Açma Tarifi
Kolay Açma Tarifi, Açma günümüzde hemen hemen her evde aralıklarla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış o...
Tahinli Açma Tarifi
Tahinli Açma Tarifi
Tahinli açma tarifi, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzet. Tahin ve cevizin uyumu çoğu tariflerde kendini ispatlamıştır. Zahme...
Peynirli Açma
Peynirli Açma
Peynirli açma, peynirli açma herkesin severek yediği özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde vazgeçilmez olarak tüketilen çok lezzetli ve doyurucu tarif...
Açma Tarifi Oktay Usta
Açma Tarifi Oktay Usta
Açma Tarifi Oktay Usta, Sabah kahvaltıları ve beş çayı için vazgeçilmez olan tariflerden bir de açmadır. Genellikle sıcak sıcak yiyebileceğiniz ve lez...
Sade Açma Tarifi
Sade Açma Tarifi
Sade Açma Tarifi, Yapılışının kolay olması ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen sade açma sabah kahvaltıların da ve beş çayları için çok sık ter...
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytinli Ezmeli Açma Tarifi, Genellikle sabah kahvaltıları ve ara öğünler de tercih edilen açma türleri çocuklar tarafından da sevilmektedir. Yapılışı...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Pastane Açması
Pratik Açma Tarifi
Çikolatalı Açma
Pastane Açması Tarifi
Açma Börek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018