Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi

Açma, günümüzde hemen hemen her evde yapılan ve zevkle tüketilen bir hamur işi türüdür. Özellikle annelerin yaptığı açma, okul beslenmesinden yemek masalarına kadar birçok yerde kendine yer bulur. Beş çaylarının vazgeçilmezi olan açma, hem doyurucu hem pratik hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Acil bir misafir geldiğinde hızlıca hazırlanabilecek ve tadı damaklarda kalacak bir hamur işidir. Her yaş grubuna hitap eder ve yumuşak dokusuyla diş sıkıntısı olan yaşlılar için de ideal bir seçenektir.

Özellikle çocukların fast food yiyeceklere olan ilgisi göz önüne alındığında, evde hazırlanan açma gibi sağlıklı alternatifler büyük önem taşır. Evde yapılan açmalar, çocukların fast food yiyeceklerden uzak durmasına yardımcı olabilir. Aşağıda, annemin hazırladığı kolay açma tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kolay Açma Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Kolay Açma Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Çörek otu
  • Susam

Kolay Açma Nasıl Yapılır?

İlk olarak un yoğurma kabına koyulur, şeker ve maya eklenir. Daha sonra ılık süt ve su eklenerek biraz mayanın kabarması için karışım bekletilir. Ardından yağ ve tuz eklenerek karışım yoğrulur. Yoğurulan hamur, mayalanması için bir kenara bırakılır. Hamurun kıvamı ele yapışmalı ki piştiği zaman yumuşak olsun. Kabaran hamur küçük bezelere ayrılır. Bezeler çubuk şeklinde uzatılarak bir ucu tutulur ve diğer ucuyla hamur döndürülerek uçlarının ileri geri bastırarak yapışması sağlanır. Bir tepsiye yağ sürülür ve hazırlanan açmalar dizilir. Tepside dizili olan açmaların üzerine yumurta sarısı ve şeker karıştırılarak sürülür ve susam ile çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerleri pembeleşince fırından çıkarılır.

Fırından çıktıktan sonra tepsi boyundaki kağıt havlu iyice ıslatılıp üzerine konur. En üste de kuru bir mutfak havlusu koyulup yaklaşık 10 dakika bekletilir ve böylece açmalar servis edilmeye hazır hale gelir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Açma Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri