Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi, Açma günümüzde hemen hemen her evde aralıklarla yapılan ve zevkle tüketilen bir pasta türü olmaktadır. Özellikle annelerin yapmış olduğu açma okul beslenmesinden yemek masalarına kadar bulunmaktadır. Özellikle bayanların beş çaylarında olmazsa olmazlardan olan açma hem doyurucu hem pratik hem de lezzetli olmaktadır. Acil bir misafir veya ani bir misafir de hazırlanabilecek en hızlı ve tadı damaklarda bırakabilecek bir tür pasta çeşidi olmaktadır. Açma her damak tadına uygun ve her yaş grubunun tüketebileceği yumuşaklıkta olmaktadır. Örneğin evinde yaşlısı olan bayanlara tavsiye etmekteyim yumuşaklığı ile diş sıkıntısı çeken yaşlılara ilaç gibi olup doyurucu olmaktadır.

Ayrıca günümüzde çocuklar fastfood yiyeceklerini oldukça çok tüketmektedir. Okulda teneffüs zamanlarını fastfood ile geçirirler bu da obeziteyi artırır fakat evde açma yapıp beslenmesine bırakıldığı zaman fastfood yiyeceklerinden uzak tutulmuş olurlar. Örneğin annemin hazırlamış olduğu bir çeşit kolay açma tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kolay Açma Malzemeleri
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Kolay Açma Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Çörek otu
  • Susam
Kolay Açma Nasıl Yapılır?

İlk olarak un yoğurma kabına koyulur, şeker ve maya eklenir daha sonra ılık süt ve suda eklenerek biraz mayanın kabarması için karışım bekletilir. Daha sonra yağ ve tuz da eklenerek karışım yoğrulur. Yoğurulan hamur mayalanması için bir kenara bırakılır. Yoğurulan hamurun kıvamı ele yapışmalı ki piştiği zaman yumuşak olsun. Kabaran hamur küçük bezelere ayrılır. Bezeler çubuk şeklinde uzatılarak bir ucu tutularak diğer ucuyla hamuru döndürerek uçlarının ileri geri bastırarak yapışması sağlanır. Bir tepsiye yağ sürülür ve hazırlanan açmalar dizilir. Tepside dizili olan açmaların üzerine yumurta sarısı ve şeker karıştırılarak üzerlerine sürülüp susam ve çörekotu serpildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerleri pembeleşince fırından çıkartılır. Fırından çıktıktan sonra tepsi boyundaki kâğıt havlu iyice ıslatılıp üzerine konur.

En üste de kuru bir mutfak havlusu koyulup yaklaşık 10 dakika bekletilir ve böylece hazırlanmış olur.

Kolay Açma Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Popüler İçerikler

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Açma Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Açma Börek Tarifi ve Malzemeleri