Mayalı Açma Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Mayalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma, hamur işleri içinde en çok yapılan, en lezzetli ve en kolay hamur işlerinden biridir. Kolay hamur işi yapmak isteyenler için bu açma tarifi oldukça basittir. Kuru maya ile yapılan açma tarifi, mayanın yanma riski olmadığı için son derece pratik ve kolaydır. Yaparken çok eğleneceksiniz. Hamuru yoğururken olabildiğince yumuşak bir hamur yapmalısınız. Çünkü hamur sert olursa açmamız olması gerektiği gibi yumuşak bir kıvamda olmaz.

Açma malzemeleri arasında yer alan süt, açmanın ana malzemesidir ve açmanın lezzeti süt miktarı ile alakalıdır. Nefis bir açma yemek isteyenler için çok idealdir. Lezzetli, besleyici ve sağlıklıdır. Büyük küçük herkesin severek yediği yumuşacık bir açmadır.

Mayalı Açma Tarifinin Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un

Mayalı Açma Nasıl Yapılır?

Öncelikle sütü bir kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım. Isınan sütün içerisine mayayı koyalım ve karıştıralım. Başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ve sıvı yağı koyalım. Ardından ılıyan mayalı sütü de içine boşaltıp karıştıralım. Sonra elimizle yavaş yavaş un ekleyelim. Mayalı açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. Ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakalım. Sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabucak toparlayacaktır. Ağzı kapalı kilitli bir kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır. Kolayca alabileceğiniz küçük bir kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yağla elinizi yağlayarak açma hamurunu alıp istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

200 derecelik fırında pişirelim ve üstü kızardıktan sonra fırından alalım. Üstüne temiz bir bezle kapatıp dinlendirelim. Sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şehid

12 Temmuz 2024 Cuma

Hamuru yoğururken tam olarak ne kadar un eklemeliyim? Hamurun yumuşak olması gerektiğini söylüyorsunuz ama ne kıvamda olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

ޞehid, hamurun yoğurulması sırasında un miktarı tariften tarife değişebilir, fakat genellikle un miktarını kontrollü olarak eklemek önemlidir. Hamurun yumuşak ve ele yapışmayacak bir kıvamda olması gerekir. Hamuru yoğururken elinizi hafifçe una batırarak kontrol edebilirsiniz. Hamur ne çok sert ne de çok cıvık olmalı, yoğururken elastik ve pürüzsüz bir yapıya ulaşmalıdır. Bu şekilde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Açma Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Açma Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Açması Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi Oktay Usta

Açma Tarifi Oktay Usta