Tahinli Açma Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Tahinli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Açma Tarifi

Tahinli açma, hamur işinde hafif tatlı sevenler için mükemmel bir lezzettir. Tahin ve cevizin uyumu, çoğu tarifte kendini ispatlamıştır. Zahmetsiz ve pratik bir iç harcı olan cevizli tahin, mayalı hamuruyla da doyurucudur. Bu tarifle tahin ve cevizin vereceği enerjiyi alabilir, lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket maya
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı
  • İç harcı için: tahin ve ceviz

Yapılış Aşamaları

1. Bir kabın içerisine un elenerek konur. Üzerine tuz ve şeker eklenir ve karıştırılıp ortası havuz gibi açılır. Unun ortasına yaş maya konur. Üzerine oda sıcaklığında erimiş tereyağı, sıvı yağ ve süt ilave edilir. 1 yumurta da kırılıp harca eklenir. İstenilirse yumurtanın sarısı üzeri için ayrılıp, sadece beyazı da kullanılabilir. Yumurta da katıldıktan sonra mayayla birlikte hepsi karıştırılır. Harç ezilip iyice karışınca, unu ortadan almaya başlayarak hamur yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığı elde edilene kadar yoğrulur. Gerekirse biraz sıcak su ilave edilir.

2. Yoğrulan hamurdan bezeler oluşturulur. Her beze merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açılır. Açılan hamurun üzerine tahin sürülür, fazla dövülmemiş iri büyüklükteki ceviz serpilip rulo şeklinde sarılır. Sarılan hamur ileri geri yapılarak uzatılır ve kendi etrafında sarılır. Tüm hamur bitene kadar bu işlem uygulanır ve hazırlanan açmalar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp mayalanmaya bırakılır. Mayalanma süresinde açmalar kendini bırakınca açılmasın diye rulo işlemi sık yapılmalıdır.

3. Mayalanan açmalar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Ekstra Bilgiler

Tahinli açma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Hamurun iyi mayalanması için oda sıcaklığında bekletilmesi önemlidir. Ayrıca, rulo işlemi sırasında hamurun düzgün bir şekilde sarılması açmaların şeklinin bozulmaması açısından önemlidir. Tahinli açmaların üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Bu, açmaların daha lezzetli ve estetik görünmesini sağlayacaktır.

Son olarak, açmaların piştikten sonra soğumasını bekleyip taze bir şekilde tüketebilirsiniz. Tahinli açmalar, çay saatlerinde veya kahvaltılarda mükemmel bir atıştırmalık olarak sunulabilir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Açma Kalorisi ve Değerleri

Açma Kalorisi ve Değerleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Açma Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Açma Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Açma Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Açma Tarifi ve Malzemeleri