Pofuduk açma tarifini okuduktan sonra hemen mutfağa girmek istiyorum! Yumuşak dokusu ve lezzeti ile çay saatlerimi ne kadar güzelleştirecek, tahmin bile edemiyorum. Tarifin içindeki malzemeler oldukça basit görünüyor. Süt ve sıvı yağın sıcak olması gerektiği detayı da oldukça önemli, aksi takdirde maya yeterince aktifleşmeyecek. Mayalanma süresinin sıcak bir ortamda olması gerektiğini öğrenmek beni heyecanlandırdı. Hamurun kabarması için o süreyi beklemek zor olacak ama sonuç kesinlikle buna değer. Peki, iç harcını ne ile doldurmayı düşünüyorsun? Ben beyaz peynir ve zeytin ile denemeyi planlıyorum. Fırından çıkan o mis gibi kokuyu düşünmek bile iştah açıcı!
Pofuduk açma tarifini okuduktan sonra hemen mutfağa girmek istiyorum! Yumuşak dokusu ve lezzeti ile çay saatlerimi ne kadar güzelleştirecek, tahmin bile edemiyorum. Tarifin içindeki malzemeler oldukça basit görünüyor. Süt ve sıvı yağın sıcak olması gerektiği detayı da oldukça önemli, aksi takdirde maya yeterince aktifleşmeyecek. Mayalanma süresinin sıcak bir ortamda olması gerektiğini öğrenmek beni heyecanlandırdı. Hamurun kabarması için o süreyi beklemek zor olacak ama sonuç kesinlikle buna değer. Peki, iç harcını ne ile doldurmayı düşünüyorsun? Ben beyaz peynir ve zeytin ile denemeyi planlıyorum. Fırından çıkan o mis gibi kokuyu düşünmek bile iştah açıcı!
Cevap yaz