Patatesli dolama börek nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Katman katman açılan yufkaların içinde patatesin nefis uyumu... Çıtır dış yüzeyi ve yumuşak iç dolgusuyla sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden börek, bu tarifte pratik malzemelerle hazırlanıyor. İster çay saatlerinize eşlik etsin ister misafirlerinize sunacağınız özenli bir ikram olsun, bu dolama börek tarifi her durumda kurtarıcınız olacak.
Patatesli Dolama Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (ya da eritilmiş tereyağı) üzeri için
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu
Hazırlık:
- Patatesleri haşlayıp, soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda hafifçe kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyip karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:
- Yufkaları tezgaha serin ve her birinin üzerine ince bir kat sıvı yağ sürün.
- Patatesli harçtan yufkanın kenarlarına biraz pay bırakarak eşit şekilde yayın.
- Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın.
- Sarılan yufkaları yağlanmış fırın tepsisine spiral şeklinde yerleştirin.
- Üzerine kalan sıvı yağı veya eritilmiş tereyağını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not:
- Daha lezzetli olması için iç harcına bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
- Yufkalar kurumasın, üzerlerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
|