Açma simit tarifini okuduktan sonra, gerçekten denemek istiyorum. Hamurun mayalanma süresi çok önemli gibi görünüyor; peki, mayalanma süresini uzatmak simitlerin lezzetini daha da artırır mı? Ayrıca, süt kullanmanın yumuşaklık açısından ne kadar fark yarattığını merak ediyorum. Eğer su kullanırsam, bu durumda hangi dokuyu beklemeliyim? Hamuru yoğurma süresi de önemliymiş, eğer 10 dakikadan az yoğurursam, simitlerim nasıl olur? Fırın sıcaklığını doğru ayarlamazsam, simitlerin dışı çıtır mı yoksa yumuşak mı kalır? Bu püf noktalarına dikkat etmezsem gerçekten kötü sonuçlar mı alırım? Afiyetle yenecek bir tarif elde etmek için başka ne gibi önlemler alabilirim?
Açma simit tarifini okuduktan sonra, gerçekten denemek istiyorum. Hamurun mayalanma süresi çok önemli gibi görünüyor; peki, mayalanma süresini uzatmak simitlerin lezzetini daha da artırır mı? Ayrıca, süt kullanmanın yumuşaklık açısından ne kadar fark yarattığını merak ediyorum. Eğer su kullanırsam, bu durumda hangi dokuyu beklemeliyim? Hamuru yoğurma süresi de önemliymiş, eğer 10 dakikadan az yoğurursam, simitlerim nasıl olur? Fırın sıcaklığını doğru ayarlamazsam, simitlerin dışı çıtır mı yoksa yumuşak mı kalır? Bu püf noktalarına dikkat etmezsem gerçekten kötü sonuçlar mı alırım? Afiyetle yenecek bir tarif elde etmek için başka ne gibi önlemler alabilirim?
Cevap yaz