start Tavada börek el açması nasıl yapılır?

Tavada börek el açması nasıl yapılır?

Tavada hazırlanan el açması börek, geleneksel lezzetleri pratik yöntemlerle buluşturan bir tarif. İncecik açılan hamuru ve bol çeşnili iç harcıyla, kısa sürede sofraları şenlendirecek nefis bir alternatif sunuyor.

27 Ekim 2025

Tavada Börek (El Açması) Tarifi


Malzemeler:


  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • İç malzemesi için: 300 gr kıyma, soğan, maydanoz, baharatlar
  • Pişirmek için: Sıvı yağ

Yapılışı:


  • Unu yoğurma kabına alın, ortasını havuz şeklinde açın
  • Su, tuz ve sirkeyi ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
  • Hamuru 30 dakika dinlendirin
  • Bu sırada iç malzemesini hazırlayın
  • Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın
  • Her bezeği mümkün olduğunca ince açın
  • Açılan yufkaların içine hazırladığınız harçtan koyun
  • Kenarlarını kapatarak sigara böreği şekli verin
  • Tavayı ısıtın ve bolca sıvı yağ ekleyin
  • Börekleri arkalı önlü kızartın
  • Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın

Püf Noktaları:

  • Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin
  • Yufkaları mümkün olduğunca ince açmaya çalışın
  • İç malzemesini çok sulu yapmamaya özen gösterin
  • Tavanın iyice ısınmasını bekleyin
  • Börekleri çok fazla doldurmayın, patlayabilir

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri
Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri
Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri
Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri
Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri
Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri
Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri