El açması selanik böreği nasıl yapılır?
Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan Selanik böreği, incecik açılan hamuru ve bol iç harcıyla sofraların vazgeçilmezi. El yapımı hamurun eşsiz dokusunu yansıtan bu tarif, hem görünümü hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek.
El Açması Selanik Böreği TarifiMalzemeler:
İç Malzemesi:
Üzeri İçin:
Yapılışı:1. Hamur için unu bir kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın. 2. Ilık su, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyerek yavaşça karıştırın. 3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamuru 30 dakika dinlendirin. 5. İç harcı için soğanları ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. 6. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. 7. Baharatları ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. 8. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün. 9. Her parçayı mümkün olduğunca ince açın (elinizle açabildiğiniz kadar ince). 10. Açtığınız hamurun üzerine iç harçtan yayın. 11. Hamuru rulo şeklinde sarın ve helezon şeklinde tepsiye yerleştirin. 12. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 13. 180°C önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |





.webp)




