start Sarelle ile açma tarifi nasıl yapılır?

Sarelle ile açma tarifi nasıl yapılır?

Sarelle ile hazırlanan nefis açmalar, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi haline geliyor. Çikolata, fındık kreması veya reçel çeşitleriyle zenginleştirilen bu yumuşacık hamur işi, misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir seçenek.

27 Ekim 2025

Sarelle ile Açma Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 ml ılık süt
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
  • Sarelle (çikolata, fındık kreması veya reçel çeşitleri)
  • Susam veya çörek otu (üzeri için)

Yapılışı:


1. Derin bir kaba un, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.

2. Ilık süt, yumurta akı ve yumuşak tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayın.

3. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.

4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

5. Mayalanan hamuru 16 eşit parçaya bölüp yuvarlak bezeler haline getirin.

6. Bezeleri merdane yardımıyla açın, ortasına 1 tatlı kaşığı Sarelle (tercihinize göre çikolata, fındık kreması veya reçel) koyun.

7. Kenarlarından toplayıp hafifçe kapatarak şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

8. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.

9. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

10. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın ve servis yapın.

Not: Sarelle yerine istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz. Sıcakken servis ederseniz daha lezzetli olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri
Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri
Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri
Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri
Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri
Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri
Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri