Bu pırasalı el açma böreği tarifini görünce aklıma hemen kış aylarında pırasanın en çok tüketildiği zamanlar geliyor. Hamurun çıtırlığı ve iç harcının lezzeti birleştiğinde gerçekten çok güzel bir tat ortaya çıkıyor. Pırasaları ve soğanı kavururken evin içinde yayılan o koku beni gerçekten mutlu ediyor. Sizce de pırasalı iç harcın soğumasını beklemek ne kadar zor? Ayrıca, üzerine serpilenecek susam veya çörek otu da bence bu böreği daha da lezzetli hale getiriyor. Misafirlerim geldiğinde bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum. Sıcak servis edildiğinde yanında yoğurt ile ne kadar güzel olur!
Yorumunuzda pırasalı el açma böreğinin tadını ve bu böreği yapmanın getirdiği keyfi çok güzel ifade etmişsiniz. Pırasanın kış aylarındaki yerini ve lezzetini düşününce gerçekten de harika bir tarif. Hamurun çıtırlığı ve iç harcın aroması bir araya geldiğinde ortaya çıkan sonucun ne kadar özel olduğunu hepimiz biliyoruz.
Soğan ve pırasayı kavururken evin içine yayılan o mis gibi koku, mutfakta geçirilen zamanın ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. İç harcın soğumasını beklemekse, sabırsızlığı arttıran bir durum; ama sonuç kesinlikle buna değer. Üzerine serpilecek susam veya çörek otu ile böreğin hem görselliği hem de tadı daha da zenginleşiyor.
Misafirlerinizi ağırlarken bu tarifi denemek için sabırsızlanmanız da oldukça anlaşılır. Sıcak servis edildiğinde yanında yoğurt ile birlikte sunulması ise gerçekten harika bir fikriniz. Umarım misafirleriniz bu lezzeti çok beğenir! Bu tarifin keyfini çıkarın!
Bu pırasalı el açma böreği tarifini görünce aklıma hemen kış aylarında pırasanın en çok tüketildiği zamanlar geliyor. Hamurun çıtırlığı ve iç harcının lezzeti birleştiğinde gerçekten çok güzel bir tat ortaya çıkıyor. Pırasaları ve soğanı kavururken evin içinde yayılan o koku beni gerçekten mutlu ediyor. Sizce de pırasalı iç harcın soğumasını beklemek ne kadar zor? Ayrıca, üzerine serpilenecek susam veya çörek otu da bence bu böreği daha da lezzetli hale getiriyor. Misafirlerim geldiğinde bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum. Sıcak servis edildiğinde yanında yoğurt ile ne kadar güzel olur!
Cevap yazNafize Hanım,
Yorumunuzda pırasalı el açma böreğinin tadını ve bu böreği yapmanın getirdiği keyfi çok güzel ifade etmişsiniz. Pırasanın kış aylarındaki yerini ve lezzetini düşününce gerçekten de harika bir tarif. Hamurun çıtırlığı ve iç harcın aroması bir araya geldiğinde ortaya çıkan sonucun ne kadar özel olduğunu hepimiz biliyoruz.
Soğan ve pırasayı kavururken evin içine yayılan o mis gibi koku, mutfakta geçirilen zamanın ne kadar değerli olduğunu hatırlatıyor. İç harcın soğumasını beklemekse, sabırsızlığı arttıran bir durum; ama sonuç kesinlikle buna değer. Üzerine serpilecek susam veya çörek otu ile böreğin hem görselliği hem de tadı daha da zenginleşiyor.
Misafirlerinizi ağırlarken bu tarifi denemek için sabırsızlanmanız da oldukça anlaşılır. Sıcak servis edildiğinde yanında yoğurt ile birlikte sunulması ise gerçekten harika bir fikriniz. Umarım misafirleriniz bu lezzeti çok beğenir! Bu tarifin keyfini çıkarın!