El açması tavuklu börek nasıl yapılır? tarifi nedir?

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan el açması tavuklu börek, incecik yufkalar ve özenle hazırlanan tavuklu harçla buluşuyor. Mis gibi kokusu ve çıtır çıtır dokusuyla sofraları şenlendiren bu tarif, hem özel günlerin hem de günlük hayatın vazgeçilmez lezzetlerinden.

19 Kasım 2025

El Açması Tavuklu Börek Tarifi


El Açması Tavuklu Börek Nedir?

İncecik açılmış yufkaların arasında tavuklu harç ile hazırlanan, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle el açması yufka kullanıldığında daha gevrek ve lezzetli olur.

Malzemeler:


  • 4 adet el açması yufka (veya hazır yufka)
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (yağlamak için)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 çay bardağı süt (üzeri için)
  • Susam veya çörek otu (üzeri için)

Yapılışı:


  • Tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Didiklenmiş tavuğu, bezelyeyi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin
  • Baharatları ilave edip 2-3 dakika daha pişirin
  • Yufkaları tezgaha serin ve her birini dörde bölün
  • Her parçanın üzerine hafifçe sıvı yağ sürün
  • İç harcı yufkaların üzerine yayın
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün
  • Susam veya çörek otu serpin
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Yufkaları çok ince açmak böreğin daha gevrek olmasını sağlar
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkalara koyun
  • Fırını önceden ısıtın
  • Altın rengi alana kadar pişirin

Servis Önerisi:

Sıcak olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri
Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri
Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri
Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri
Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri
Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri
Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri
;