El açma patatesli börek nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli bir patatesli börek yapmak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Yufkaların incecik açıldığı, patatesli harçla buluştuğu bu nefis tarif, hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek.

19 Kasım 2025

El Açma Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet hazır yufka
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • İsteğe bağlı maydanoz

Hazırlanışı:


1. İç Harcın Hazırlanması:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin
  • Baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın

2. Yufkaların Hazırlanması:

  • Yufkaları tezgaha serin
  • Süt ve sıvı yağı karıştırarak elde edeceğiniz sıvı ile yufkaların üzerini fırçayla hafifçe ıslatın
  • Her yufkayı dörde bölün

3. Böreğin Şekillendirilmesi:

  • Yufka dilimlerinin geniş kenarına patatesli harçtan ince bir şerit halinde koyun
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın
  • Ruloları helva şeklinde kıvırarak börek şeklini verin

4. Pişirme:

  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin
  • Üzerlerine sıvı yağ sürün
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Not: Börekleri sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri
Evde Açma Tarifi ve Malzemeleri
Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri
Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri
Patatesli Açma Tarifi ve Malzemeleri
Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri
Sade Açma Tarifi ve Malzemeleri
Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri
Açma Kete Tarifi ve Malzemeleri
;